Waarom Buy Fresh beter is dan een platform of eigen webshop.

Als je wil profiteren van de groei in online boodschappen doen en de toenemende interesse in lokale producten heb je drie keuzes: een eigen webshop beginnen, je aansluiten bij een online platform voor lokaal boodschappen doen of je kunt natuurlijk kiezen voor Buy Fresh. Maar waarom is Buy Fresh nou de beste keuze voor jou en je bedrijf?


Beginnen met online verkopen is niet moeilijk. Je koopt een webshop, zet je producten online en de rest gaat vanzelf. Helaas is de praktijk iets weerbarstiger, klanten komen niet vanzelf naar je webshop zoals je misschien al gemerkt hebt.


Als alternatief kan je natuurlijk meedoen met een online platform voor lokaal boodschappen doen. Dat lijkt heel aantrekkelijk, want je hoeft niets te doen. Daar is op zich ook niets mis mee, maar toch zitten er nadelen aan.


We leggen de voor- en nadelen van webshops en platforms graag even uit.


Een eigen webshop


Een webshop beginnen is niet heel moeilijk. Er zijn tal van aanbieders op internet te vinden, maar een beetje fatsoenlijke heeft ook een aardig maandelijks prijskaartje voor het abonnement. De vraag is of je dat geld er ooit uit gaat halen, als je niet veel verstand hebt van online marketing. Voordeel van een eigen webshop is dat je wel precies kunt maken wat je zelf wil. Het is jouw online winkel, jij bent de baas!


Kost veel tijd

Als je eenmaal een webshop gekozen hebt, moet je deze gaan inrichten en vullen. Dat kost ontzettend veel tijd. Denk aan de indeling, het maken van foto's en het schrijven van teksten over producten en jouw bedrijf. Heb jij de vaardigheden in huis om aantrekkelijke foto's maken en goede teksten te schrijven?

Er komt niemand

Als je webshop dan eindelijk af is komt misschien wel de grootste teleurstelling: er komt niemand. De concurrentie op internet is veel groter dan gewoon in de buurt van jouw (boerderij)winkel, dus je zult stevig moeten gaan adverteren op Google en social media om voldoende bezoekers naar je webshop te krijgen. Ook dat is een tijdrovende klus die verstand van zaken vraagt en ook nog eens geld kost.


Als je webshop dan eindelijk af is komt misschien wel de grootste teleurstelling: er komt niemand...

Je moet blijven adverteren

Zodra je stopt met adverteren, stopt de bezoekersstroom naar je webshop ook. Google en Facebook hebben vooral als doel om zoveel mogelijk aan jou te verdienen en maken je afhankelijk van hun advertentiemodel. Al met al kan het zelf opzetten van een webshop een frustrerende aangelegenheid zijn.


Online boodschappenplatforms

Je kunt je aansluiten bij een online platform voor lokaal boodschappen doen, zoals Crisp, De Lokalist, Boeren en Buren, of Bestelboer. Deze platforms schieten als paddestoelen uit de grond sinds de interesse in lokale producten groeit.


Je hoeft niets te doen!

Deelname aan zo'n platform lijkt heel aantrekkelijk want je hoeft niets te doen en de marketing wordt door het platform gedaan. Dergelijke platforms bieden ook zeker voordelen. Het kost je niet veel tijd, je hoeft geen verstand van online verkopen te hebben en alles wordt voor je geregeld. En je bereik is ineens het hele land! Je hoeft alleen de bestelling maar klaar te zetten. Klinkt ideaal toch?

Maar je staat wel tussen concurrenten

Nou er zijn ook nadelen. Om te beginnen sta je op zulke platforms tussen allerlei collega aanbieders, waardoor er toch concurrentie op prijs ontstaat terwijl het idee juist was om een eerlijke prijs voor je product te krijgen. Bovendien willen mensen misschien ook wel eens de appeltje van die andere boer proberen...


Er is geen sprake van klantenbinding

Daarnaast sta je vrij anoniem of volledig anoniem op zo'n platform, het unieke karakter van jouw bedrijf is niet zichtbaar, dus klanten bouwen geen affiniteit met jou op zoals in de winkel. Maar die affiniteit en klantenbinding is nou net essentieel als het gaat om het kopen van streekproducten bij de lokale boer. Het gaat voor een groot deel om de beleving en die is er nauwelijks. Je producten kunnen net zo goed anoniem naast die van een ander in de supermarkt liggen.


wat heb je er eigenlijk aan dat mensen uit Noordoost Groningen ook jouw appeltjes kunnen bestellen als jij in Zeeland zit? Hoe groot is de kans dat dat gaat gebeuren?

Wat heeft een streekproduct aan landelijk bereik?

Dus wat heb je er eigenlijk aan dat mensen uit Noordoost Groningen ook jouw appeltjes kunnen bestellen als jij in Zeeland zit? Hoe groot is de kans dat dat gaat gebeuren? Mensen willen mooie producten uit de regio van een boer die ze kennen, waar ze affiniteit mee hebben. Je krijgt nooit zulke trouwe klanten, als klanten uit de regio die jou kennen en waarderen.


Je bent afhankelijk van het platform

Tenslotte hebben de platforms ook allemaal als nadeel dat je afhankelijk van ze bent. Je hoeft misschien niets te doen, maar zij bepalen ook wel wat er gebeurt. En de vraag is of hun belang ook altijd jouw belang is. Wij geloven meer in onafhankelijk zijn.


En dan is er Buy Fresh


En dan tenslotte Buy Fresh. Waarom is Buy Fresh nou beter dan een eigen webshop of deelname aan een online boodschappenplatform. Buy Fresh zit er eigenlijk een beetje tussenin en biedt de voordelen van beiden, maar gaat nog verder dan dat.


Intensieve begeleiding door experts

Bij Buy Fresh krijg je jouw eigen onafhankelijke verkoopkanaal naar consumenten. Dat is een webshop ook, maar bij Buy Fresh hoef je geen verstand van online marketing te hebben om er een succes van te maken, want je wordt intensief begeleid door onze online marketingexperts. Samen met hen verken je waar kansen liggen voor jou bedrijf en hoe je die het beste kunt verzilveren. Ze helpen je bij het inrichten van je webshop en het opzetten van online promotiecampagnes.Jouw bedrijf staat centraal

Je krijgt bij Buy Fresh een webshop en eigen app die heel eenvoudig aan te passen zijn aan de identiteit van jouw bedrijf. Zo komt het unieke karakter van jouw bedrijf ook in je online verkoopkanaal duidelijk naar voren. Klanten kunnen dan voorkeur voor jouw 'unieke' merk creëren, wat goed is voor klantenbinding en herhaalaankopen.


Slimme software helpt je met online marketing

De slimme software van Buy Fresh helpt je actief bij het opzetten en uitvoeren van online marketingcampagnes om online verkoop te stimuleren. De software bevat makkelijke templates die je kunt gebruiken voor promoties rondom feestdagen, seizoenen en andere inhaakmomenten. Met Buy Fresh gaat online marketing gaat bijna automatisch, waardoor het je niet veel tijd kost en je er geen verstand van hoeft te hebben. Bovendien kijken de experts van Buy Fresh met je mee en helpen waar nodig.


Met Buy Fresh gaat online marketing gaat bijna automatisch, waardoor het je niet veel tijd kost en je er geen verstand van hoeft te hebben.

Je eigen online klantenkring

Net zoals voor je (boerderij)winkel, is het belangrijk te werken aan het krijgen en vasthouden van een loyale klantenkring. Daarbij geldt: liever een kleine klantenkring met waardevolle klanten die vaak bestellen, dan een grote klantenkring die incidenteel bestelt. Het krijgen van nieuwe klanten is veel moeilijker en kostbaarder dan bestaande klanten vasthouden. Wij geloven dat je jouw loyale klanten moet zoeken in de regio. Die hebben affiniteit met jouw producten en bedrijf. Buy Fresh helpt je met het bouwen van jouw loyale online klantenkring in de regio


Je bent onafhankelijk!


Tenslotte en heel belangrijk: bij Buy Fresh ben je onafhankelijk. Je realiseert je eigen online verkoopkanaal en zit niet vast aan een platform. Je wordt zefstandig succesvol in online marketing en bouwt rondom jouw merk je eigen kring van trouwe online klanten op. Zo investeer je in een duurzame toekomst voor jouw bedrijf. Dat is waar Buy Fresh voor staat. Wij zijn er voor de ondernemer!


Overtuigd dat Buy Fresh ook iets voor jou is? Vraag de gratis en vrijblijvende quick scan aan!